Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Gratis adgang til de tidligere års materialer til U-landskalenderen

Her kan du finde masser af gratis undervisningsmateriale fra Danida om forskellige lande – som alle er helt klar til brug.

U-landskalenderens materialer til 2013-2022 ligner meget dette års materiale. De er stadig aktuelle, og både PDF-bøger, opgaver, film, websites og øvrige materialer ligger gratis og parat til brug på nettet. Til nogle af årene fås de trykte bøger stadig.

Linkene nedenfor fører dig til de tidligere års websites for U-landskalenderen, hvor du finder de komplette materialer. Hvert år er der fokus på et nyt udviklingsland - og hvert år har en god forfatter skrevet årets bog.

Materialerne for 2013-2022 minder i deres form på mange måder om det nye for 2022. De er stadig både fuldt ud aktuelle og brugbare. For hvert år ligger der stadig en komplet hjemmeside med masser af gode opgaver, film og andre materialer. Det hele er klar til brug for både dig og eleverne. På enkelte af årene kan man dog ikke længere lave f.eks. fotohistorier, fordi web-teknikken har ændret sig.

Også bøgerne ligger gratis til brug på hvert års hjemmeside. For nogle år kan du også stadig bestille et trykt klassesæt eller enkeltbøger.

Materialerne fra 2012 og årene før havde en meget anderledes form. Til nogle af disse år fås der stadig trykte bøger i Danidas webshop. Til nogle af de år kan der også bestilles særlige opgavehæfter, men det er betydeligt færre og meget enklere opgaver end nu. Der er ikke websites fra 2012 og tidligere.

Bestil tidligere års bøger i Danidas webshop

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 279 kr.

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Se elevbogen fra 2022

Sidste års elevbog giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye udgave for 2023 er indrettet og fungerer – selv om alt indholdet bliver nyt.

Download elevbogen fra 2022 (pdf)

Se lærervejledning fra 2022

Sidste års lærervejledning giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye 2023-udgave vil fungere – selv om indholdet selvfølgelig bliver helt nyt.

Download lærervejledning fra 2022 (pdf)

For filan, det er godt. Det er min dybtfølte kommentar til Børnenes U-landskalenders materiale. Et allerede kompetent undervisningsmateriale er blevet løftet op på et nyt niveau.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook