Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer mange film fra DR, Danida og årets to organisationer, som alle er lavet specielt til U-landskalenderen 2023. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i jeres pauser til at give ekstra perspektiv. Filmene vil ligge klar på websitet omkring 6. oktober – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Sierra Leone tæt på. Men der er desuden tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Sierra Leone. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

DR Ultra: 'En for holdet'
– møder slummens fodboldmestre

En af de mest populære TV-serier i de senere år på DR Ultra er 'En for holdet' om en håndfuld seje drenge og piger, der spiller gadefodbold i klubben FC Streetworld. To af dem – AK og Jasseminho – rejser nu til Sierra Leones hovedstad Freetown for at dyste mod et lokalt hold i streetfodbold.

Modstanderholdet er enormt gode og viser sig at besidde nærmest overnaturlige evner. AK og Jass’ nysgerrighed og ønske om at blive lige så gode leder dem på sporet af en mystisk fodbold-guru i Freetown, der måske kan lære dem et trick eller to.

DR Ramasjang: Hr. Skæg og Motor Mille
– 'Jagten på regnbuens magi' i Sierra Leone

En helt ny serie i seks afsnit med begge Ramasjangs mest populære figurer, der rejser ud til årets land med U-landskalenderen. Motor Mille og Hr. Skæg kommer endnu en gang på en stor opgave med at redde regnbuen: Denne gang må de rejse helt til Sierra Leone, hvor en mystisk ånd er på spil. Vil det lykkes dem at redde regnbuen i tide? Og hvad skal de stille op med den mystiske og stædige ånd, der bare vil have hele regnbuen for sig selv?

Heldigvis er Motor Mille og Hr. Skæg ikke helt alene om at løse den store opgave! Der er nemlig masser af børn i Sierra Leone, som gerne vil hjælpe – og sammen er man altså bedst.

Film fra Danida

Når dine elever går på opdagelse på hjemmesiden, vil de kunne se en række korte film fra Sierra Leone, som er produceret til undervisningsmaterialet.

Introfilmen ’Velkommen til Sierra Leone’ giver dem et indtryk af, hvor varieret et land Sierra Leone er. Andre af filmene går mere i dybden og tager eleverne med til slumområderne i Freetown, ud til de små byer ved kysten og med ind i den centrale det af landet. De møder guldgravere, fiskere, chimpanser, flagermus og en masse børn.

Desuden fortæller Daniel Zimakoff i en lille film om inspirationen til at skrive historien ’Fatimas store mål’. Og så er der som altid små film, hvor I kan lære at tælle til ti – i år på krio-sproget, der lyder som engelsk, men staves anderledes.

Film fra Dreamtown og FANT

Årets to organisationer har også lavet en række helt korte film, der vil give dine elever et rigtig fint indblik i dagliglivet for børn i Sierra Leone.

På websiden med tre børneportrætter ('Sierra Leones Børn') kommer I helt tæt på tre forskellige børn og hører om deres drømme, daglige pligter, lege og meget andet – og her er det børnene selv, der fortæller. Meget af det som korte filmklip.

På den nye webside om årets projekt i børnehøjde har Dreamtown og FANT også lavet nogle helt korte film, hvor to børn/unge fra Sierra Leone selv viser og fortæller eleverne, hvad årets hjælpeprojekt går ud på, og hvorfor det kan gøre en forskel for dem.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 279 kr.

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne. Kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Mening om materialet

Hvor er det stærkt at producere et undervisningsmateriale, der kan rumme alt dette helt ned i indskolingen.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook