Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Mød årets projekt i børnehøjde

Årets organisationer har skabt flot indhold til en temaside om årets projekt på hjemmesiden. Her kan dine elever opleve, hvad dette års hjælpeprojekt egentlig handler om, og hvorfor det vil gøre en forskel.

Bl.a. viser børn i Sierra Leone eleverne rundt i snørklede gader og besøger yndlingssteder, mens de fortæller om årets projekter. Og hvad det betyder for deres liv at få lov til at spille fodbold og få en teknisk uddannelse. I kan uddybe arbejdet med en tilhørende opgave.

Hvad er det egentlig, pengene fra U-landskalenderen går til – og hvorfor giver det mening? Det får dine elever svar på i korte, spændende bidder og i børnehøjde.

U-landskalenderen hjælper i år børn og unge i Sierra Leone ­– særligt med fokus på at inkludere piger og unge kvinder i samfundet. Det sker via sport og uddannelse, hvor der bliver skabt trygge, sjove og lærerige steder at mødes.

På temasiden 'Alle på banen' bliver eleverne vist rundt af Adana og Kadiatu.

Hvorfor er det vigtigt at have fokus på piger og kvinder?

I Sierra Leone forventes piger at hjælpe til i hjemmet. Mange kommer ikke i skole eller dropper alt for tidligt ud. Der er stadig en stor ulighed mellem kønnene.

Her kan en fodboldbane eller en skole være sikre fristeder, hvor alle har lov at være med. Både de små og de store børn. Drenge og piger. Det er godt at have trygge steder med voksne, der hjælper en, hvis det er svært. Og fortæller, hvilke muligheder, man har – og hjælper til med at få skolegang og uddannelse, der kan bringe en videre. Det er præcis det, pengene for årets projekt går til.

Hvorfor hjælper årets projekt?

På siden fortæller eleverne enkelt om: Hvorfor er det vigtigt at have et sted, hvor man har det sjovt og trygt med sine venner? Hvorfor er det vigtigt at få en uddannelse? Hvorfor er det vigtigt at være med til at bestemme, hvordan der skal se ud der, hvor man bor? Hvordan er det at være barn i Sierra Leone? Hvordan er det at bo i slum-områder, der bare vokser og vokser?

Mød to piger, der har fundet deres fristed

Kadiatu viser rundt på FANT’s fodboldbane og fortæller, hvad det betyder for hende at være en del af aktiviteterne her. Hvad banen betyder for hende. Hvad hendes venner betyder for hende.

Adana tager os med rundt på skolen Youth Dream Center, som støttes af Dreamtown, hvor piger kan få en teknisk uddannelse, så de kan blive bosser i eget liv.

Nemt at arbejde med i klassen – på to måder

Temasiden fortæller med billeder, korte tekster og videoklip. Du kan enten bruge den som en slags præsentation, I udforsker sammen i klassen, eller du kan lade eleverne dykke ned i den interaktive fortælling på egen hånd. Der bliver også knyttet relevante opgaver til siden. Sektionen er målrettet 2.-5. klasse.

I kan også samle sportssko ind

I år kan de danske skoler hjælpe med at samle brugte sportssko til børnene i Sierra Leone. Det er DR og årets to organisationer, der arrangerer indsamlingen. Det sker i efteråret, og også en enkelt klasse kan være med.

Læs om indsamlingen her

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 279 kr.

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Det får du med et gratis PDF-klassesæt

  • Elevbogen som PDF
  • Lærervejledningen som PDF
  • Adgang til web-univers med alle opgaver, web-værktøjer til elevproduktion, iPad-app, film, lydbøger, læsestøtte og lærermaterialer.
Del på Facebook