Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Du får god vejledning og alle værktøjer lige for hånden

Alt er med i materialet til U-landskalenderen. Du behøver ikke selv skaffe supplerende baggrundsstof, film eller billedmateriale, selv lave opgaver eller andet. Vi prøver at gøre det komplet og klart til brug.

Danidas undervisningsmateriale til Børnenes U-landskalender er gjort så ”grydeklart”, som vi formår. Ideen er, at du som lærer helst skal have alt, hvad du har brug for lige for hånden – uanset hvordan og hvor langt, du vil lave forløbet med klassen. Som fagperiode eller som hele emneuger.

Lærervejledningen – komplet og overskuelig

Den trykte lærervejledning er i stort format og på 56 sider. Der følger to stk. med i klassesættet. Hvis du ikke bruger trykte bøger, kan du i stedet bestille den som gratis PDF – den kommer med i PDF-klassesættet. Se bestillingssiden.

Lærervejledningen giver et hurtigt og praktisk overblik, der ruster dig til at tilrettelægge et spændende undervisningsforløb. Den er ”håndbogsagtig” og nem at slå op i, så du kun behøver at læse lige de emner, der er relevante for dig. Den rummer bl.a.:

 • Stor fakta-sektion med baggrundsstof: Introduktion til kulturen, historien, naturen og hverdagslivet i årets land samt til de særlige problemstillinger i årets hjælpeprojekt. Den klæder dig på, så du kan svare på alskens elevspørgsmål. Sektionens mange fotos lægger vi også klar til dig i lærernes Billedbank på hjemmesiden, hvis du vil vise nogle af dem i klassen, mens du fortæller. Du kan evt. få et indtryk ved at se på lærervejledningen fra sidste år her.
 • Forslag til undervisningsforløb – med ideer til, hvordan du kan kombinere opgaver og aktiviteter til netop dit fag og behov.
 • Nemt overblik over opgaverne, aktiviteterne, filmene og hjemmesidens elementer.
 • Nem vejledning til web-værktøjerne til fotohistorier og Børnenes Egen U-landskalender. De er helt selvforklarende for eleverne, men her får du som lærer lidt ekstra tips og overblik.
 • Overblik over alle de kompetencer, der tilgodeses i hvert fag og klassetrin – og hvilke opgaver, der understøtter dem mest.

Lærer-universet på hjemmesiden rummer alt

Her finder du alle materialer til lærerne. Lærer-universet bliver tilgængeligt for dig, når hele 2023-hjemmesiden om Sierra Leone åbner ca. 6. oktober, samtidig med at klassesættene sendes ud. Du kan evt. få indtryk af indholdet ved at kigge på lærer-universet fra sidste år her. Det vil rumme:

 • Opgavebanken med alle opgaverne som opgaveark, der er lige til at bruge og lige til at printe ud. På hver fagopgave finder du også de relevante målpar og forslag til læringsmål og tegn på læring.
 • Filmbanken med alle materialets film samlet.
 • Billedbanken har du kun brug for, hvis du selv vil vise ekstra billeder for klassen, eller hvis du selv vil lave særlige aktiviteter, f.eks. plakater e.l. Den rummer fotos fra lærervejledningen, elevbogen og alle hjemmesidens billedserier, ordnet i et nemt, tematisk overblik.
 • Baggrundsstof og links til endnu mere viden.

Nyhedsbrevet for lærere

Det er gratis, og hvis du abonnerer på nyhedsbrevet, er du sikker på ikke at gå glip af nogen af mulighederne fra Børnenes U-landskalender. Det giver dig info om f.eks. særlige arrangementer – og opdatering om nye, relevante materialer. Bestil nyhedsbrevet her.

Kurser: Forfattermøde og inspiration på CFU

En inspirationsdag om Børnenes U-landskalender for 2023. Det er ikke nødvendigt for at kunne bruge materialet, men du møder forfatterne bag og får ekstra tips. Læs mere om kurserne her.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 279 kr.

 • 30 elevbøger
 • 2 lærervejledninger
 • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Se lærervejledning fra 2022

Sidste års lærervejledning giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye 2023-udgave vil fungere – selv om indholdet selvfølgelig bliver helt nyt.

Download lærervejledning fra 2022 (pdf)

I kan også samle sportssko ind

I år kan de danske skoler hjælpe med at samle brugte sportssko til børnene i Sierra Leone. Det er DR og årets to organisationer, der arrangerer indsamlingen. Det sker i efteråret, og også en enkelt klasse kan være med.

Læs om indsamlingen her

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne. Kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Mening om materialet

Hvor er det stærkt at producere et undervisningsmateriale, der kan rumme alt dette helt ned i indskolingen.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook