Gå til hovedindholdet

Hjælp til lærere

Her finder du svar på de hyppigste spørgsmål. Det er den hurtigste og nemmeste måde at få hjælp på. Du kan også kontakte os med særlige spørgsmål. Se her, hvordan du får svar på hvad.

1. Har du problemer med bestilling af trykte bøger eller betaling ?

Klik her for at bestille klassesæt og enkelt-bøger
Det er vores direkte bestillingsside.

Ved problemer eller spørgsmål omkring bestilte klassesæt, kontakt vores web-boghandel:
Tlf.: 43 22 73 00

E-mail: kundeservice@stibocomplete.com

2. Har du andre spørgsmål, du ikke finder svar på nedenfor ?

Skriv en besked til support@u-landskalender.dk
Vi svarer hurtigst muligt, i hverdagene normalt inden for et par timer.

Ellers send os en email til redaktionen (NB: den tjekkes ikke hver dag) på:

kontakt@u-landskalender.dk

3. Hjælp lige nu: Her er svar på de hyppigste spørgsmål !

Hvordan ser jeg om min bogbestilling er gået igennem?

Supportteamet har desværre ikke adgang til de aktuelle salgs- og distributionsoplysninger omkring de trykte bøger. Til det formål må vi derfor bede dig kontakte vores web-boghandel:

Stibo Complete
Tlf.: 43 22 73 00
E-mail: kundeservice@stibocomplete.com

Hvordan finder jeg klassens fotohistorier igen?

Alle din skoles fotohistorier ligger samlet (og ordnet klassevis) inde i fotohistorie-værktøjet.

Find dem under "Fortsæt på en foto-historie" (som rummer alle skolens igangværende fotohistorier) og under "Skolens foto-historier" (som rummer alle skolens færdige fotohistorier).

NB – husk at kigge under det rette tema: Når I laver fotohistorier, er der tre temaer at vælge mellem. Hvert af de tre temaer har sit eget bibliotek af fotohistorier. Så hvis du ikke kan finde elevernes fotohistorier, kan det være, at du kigger efter dem under et andet tema end det, som fotohistorien hører til. Sørg derfor for at kigge under alle tre temaer.

Hvordan finder jeg klassens kalendere igen?

Når I har oprettet en kalender, vil I kunne finde den igen ved at logge ind i kalender-værktøjet, klikke på start og derefter kigge under fanebladet "Fortsæt på en kalender"eller "Skolens færdige kalendere". Kalenderne er inddelt efter de klassetrin, som elevernes UNI-Login hører til.

Hvor køber jeg pap-kalenderen?

Årets pap-lågekalender er til salg fra lanceringsdagen (ligger lige før eller efter efterårsferien) i en lang række supermarkeder, boghandlere og legetøjsbutikker m.v. landet over. Se under siden 'om kalenderen' i topmenuen.

Hvordan giver jeg mine elever adgang til at lave fotohistorier eller kalendere?

Alle elever og lærere har adgang uanset om skolen har købt trykte materialer eller bestilt PDF-baseret materiale.

I skal bare logge ind med UNI-login og vil derigennem være oprettet som brugere på den skole I hører til. Hvis en bruger hører til på flere skoler er der mulighed for at vælge hvilken skole vedkommendes login skal høre til.

Kan man slette en digital kalender?

Nej, det kan I ikke, men I kan gøre noget, der næsten virker lige så godt. Skriv slettet i klassebetegnelsen under kalenderens indstillinger (nederst på siden) og de vil ikke længere blive vist på det klassetrin, som eleverne kigger under, men ligger under "uden klassetrin" i oversigten.

Hvorfor er foto-felterne bare grå inde i web-værktøjet?

Både i web-værktøjet til at lave fotohistorier har du dit eget, personlige fotobibliotek. Det er en oversigt over alle de fotos, som du kan vælge at indsætte i din produktion.

Hvis alle foto-felterne i dit fotobibliotek er grå, er det bare, fordi du ikke har fundet nogen billeder endnu. Hvis kun nogle af felterne er grå, så mangler du stadig at finde nogle af billederne.

Du fylder dit fotobibliotek op sådan her:

Gå på opdagelse i de billed-panoramaer, der hører til det fotohistorie-tema du arbejder med (eller de panoramaer, du selv har valgt til din kalender). Inde i hvert panorama gemmer der sig mange hotspots. Når du klikker på et hotspot, får du en lille billedserie at se. Alle de billeder, du selv har set inde i de mange hotspots, bliver automatisk gemt i dit personlige fotobibliotek.

Tip: Hvis du tager noter undervejs i hvert hotspot, kommer disse noter også frem i dit fotobibliotek.

NB: Når du laver fotohistorier, er der tre temaer at vælge mellem. Når du skifter til et andet tema, får du et nyt, tomt foto-bibliotek til dette tema. Så skal du på opdagelse i dette temas panoramaer for at fylde det op.

Del på Facebook