Gå til hovedindholdet

Michelle

Michelle er syv år og bor i Freetown. Det er hovedstaden i Sierra Leone. Hun bor i et lille område, hvor man bor meget tæt i små huse, der ligger lige ved siden af hinanden. Ikke mange har toiletter og vandhaner. Når det regner meget, kan der godt komme vand ind i deres lille hus, og så hjælper naboerne til med hurtigt at få vandet ud af huset igen. Nogle gange er det Michelles mor, der må hjælpe naboerne, hvis der kommer vand ind i deres huse. Sådan er det for mange af dem, der bor ligesom Michelle.

Heldigvis bor Michelle med sin mor og med sin tvillingebror, så de kan altid hjælpe hinanden. Michelles mor laver mad foran huset hver dag, og Michelle leger hver dag med hendes venner, der bor tæt på hende. Nogle gange spiser de også sammen. Ellers leger de med Barbie, biler, duplo, eller de leger gemmeleg. De keder sig ikke så tit, for der er altid nogen at lege med, fordi der er mange børn, der hvor Michelle bor.

De fleste af børnene her går ikke i almindelig skole. I Sierra Leone er der ikke skoler nok til alle børnene, og man skal også have råd til at købe skoleuniform for at få lov til at gå i skole. Det har Michelles mor ikke. To gange om ugen går Michelle sammen med sine venner hen til det lille forsamlingshus. Her kommer der nogle lærere og underviser børnene i matematik og sprog. Michelle kan godt lide at gå i skole. Dreamtown støtter den skole, hvor Michelle går. Her kan man komme uden skoleuniform, og lærerne lærer børnene at regne og skrive og snakke engelsk. Lærerne fortæller også børnene om, hvordan de i fremtiden kan engagere sig i samfundet, der hvor de bor.

Ud over at lege og gå i skole, så kan Michelle også godt lide at gå i kirke, fordi man synger meget. Michelle elsker at synge og øver sig rigtig tit. I fremtiden drømmer hun om at blive læge, fordi hun gerne vil hjælpe andre.