Gå til hovedindholdet

Osman

Osman på 12 år bor i Bureh Town. Bureh er en landsby, der ligger ud til Atlanterhavet med kridhvidt sand, blåt hav og grønne palmer. Mange i Bureh lever af at fiske, og hver dag hiver fiskerne store flotte tun, sprællende hummere og kæmpe rejer op af havet, som de sælger på byens lille marked. Selvom der er mange fisk, er der ikke så mange jobs i Bureh, så der er mange, der ikke har et arbejde.

Osman bor sammen med sin mor, sin søster og sin storebror og hans storebrors kone. De bor to minutter fra stranden, hvor Osman surfer, går på line mellem palmerne eller spiller fodbold med sine venner. Den lille surfklub i byen har nogle surfboards, børnene kan låne, når der er gode bølger. Nogle af de voksne surfere er så gode, at de har surfet i udlandet. Havet og bølgerne er et fristed for mange af byens indbyggere, hvor de føler frihed. Havet har altid været vigtigt for dem, der bor i Bureh, og det er det også for Osman, der er den dygtigste junior-surfer i hele byen.

Osman går i skole i en anden by, så hver dag hopper han op bag på en motorcykeltaxa, der kører ham til skolen og hjem igen, når han har fri. Her lærer han at regne, skrive og tale engelsk. I skolen skal man have skoleuniform på, så alle eleverne har det samme tøj på, så man kan se, de kommer fra samme skole. Hver dag vasker Osman sin skoleuniform og sit tøj i floden, så det er rent, og han kan se ordentlig ud i skolen.

Når Osman har fri og ikke surfer, så spiller han fodbold. Han drømmer om at spille på landsholdet eller i en af de store klubber. Næsten alle i Sierra Leone spiller fodbold, og når der er en vigtig kamp, så ser mange kampene sammen i små biografer under presenninger.