Gå til hovedindholdet

Zainab

Zainab er 11 år og bor i bydelen Wilberforce i Freetown. Her bor hun sammen med sin mor og sine søskende. I Freetown er der en masse bjergtoppe, og Zainab bor på toppen af en af de mange bjerge. Hendes familie bor i et lille hus lavet af blik. De har mange naboer, og de bor alle sammen meget tæt. Næsten ingen har vand i husene, og mange har heller ikke elektricitet. Det har de heller ikke i Zainabs hus.

I Zainabs familie hjælper de alle sammen hinanden, så hver dag gør hun rent, vasker tøj og hjælper med at lave mad. Men det vigtigste er hendes skole. Zainab går i skolen i Wilberforce, hvor hun lærer at regne, skrive og tale engelsk. Fordi det er en offentlig skole, så har alle børnene skoleuniform på. Skoleuniformerne er forskellige fra skole til skole.

Zainab kan godt lide at gå i skole og lære. Hun drømmer om at blive ingeniør. Hun synes, det er sejt at lave maskiner. Når hun ikke hjælper til derhjemme eller er i skolen, så går hun til fodbold. To gange i ugen spiller hun sammen med sine veninder. Det er langt fra alle piger i Sierra Leone, der får lov til at spille fodbold. FANT støtter hendes fodboldklub og laver hold, hvor pigerne også må spille. Zainab har en vildt sej fodboldtræner, som også er hendes store idol.