Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Kom tæt på Sierra Leones børn

Hvordan mon det er at være barn i Sierra Leone? Hvad sker der i en almindelig hverdag? Hvad laver børnene fra morgen til aften? Hvad er deres yndlingsting og hvad drømmer de om? Det afhænger til dels af, hvor og hvordan de vokser op.

Gennem små film, billeder, tekst, vennebøger og tidshjul i kommer I helt tæt på tre børn gennem interaktive portrætter. Se det i sektionen 'Sierra Leones børn' på hjemmesiden – og udvid evt. til et mini-forløb.

Hvordan er det at være barn i Sierra Leone, hvis man bor på toppen af et bjerg i Freetown, bor nede ved havet i et af de fattigste slum-områder eller bor i en lille landsby lige ved en palmestrand?

Hvordan er hverdagen for piger og drenge – og hvad laver de i fritiden? Hvilke pligter og interesser har de, og hvordan er skolen?

I kommer tæt på børnene gennem de tre interaktive web-portrætter på i hjemmesidens sektion ’Sierra Leones børn’, der består af små film, korte tekster, et fotoalbum, en vennebog og et tidshjul.

I kommer med helt indenfor

Det giver dine elever et unikt indblik i sierraleonsk dagligliv og nogle måder at vokse op på, som både har ligheder med deres egen hverdag i Danmark og er meget anderledes. I er med i skolen, derhjemme, på stranden og andre steder.

Miniforløb inddrager elevernes egen hverdag

Du kan godt nøjes med bare at lade dine elever udforske de tre børneportrætter selv. Men du kan også udvide oplevelsen og fagligheden med det tilhørende mini-forløb med analoge opgaver til.

Her arbejder eleverne med de tre portrætter og sammenligner børns levevilkår i Sierra Leone med deres egne vilkår i Danmark. Det sker med små øvelser, der er tilpasset 1.-2. eller 3.-5. klasse. De kan bl.a. lave deres egne tidshjul og vennebøger og reflektere over ligheder og forskelle.

Se mini-forløbet i Opgave 10 i Opgavebanken.

Her er opgaverne

Se opgaverne til dette forløb. De rummer differentierede aktiviteter fra 1.-5. klasse.

Opgavebanken

Andre lande

Børnenes U-landskalender har i mange år lavet undervisningsmateriale til indskoling og mellemtrin om forskellige lande. For Myanmar, Zambia, Nepal, Tanzania, Burkina Faso, Jordan, Bangladesh, Etiopien, Kenya og Tunesien ligger der et komplet materiale omtrent som dette års materiale klar til brug her.

Tidligere års materiale

U-landskalenderen har gjort en forskel

Børn i mere end 40 lande har igennem årene fået gavn af U-landskalenderens projekter. Men hvad kom der ud af indsatsen?

Læs her om nogle af resultaterne

Del på Facebook